Á la carte

Förrätter/Starters

Kalixlöjrom 40 gr med vispad smetana, finskuren rödlök och smörstekt brioche

Swedish bleak roe 40 gr with butterfried brioche, smetana and red onion

275:-

Ulla Winbladhs sill- och strömmingbricka
Ulla Winbladhs herring plate

155:- / 215:-

Gravad lax med hovmästarsås och smörstekt toast
Marinated salmon with mustard sauce and butter fried toast

165:-

Ullas toast skagen med löjrom
Toast skagen with bleak roe

175:- / 225:-

Gåsleverterrin med fikonmarmelad, rostade pistagenötter och smörstekt nötbröd
Goose liver terrine with fig marmalade, roasted pistachios and butter fried nut bread 

215:-

Råbiff på kronhjort med Västerbottenkräm, ramslökskapris, picklade kantareller och rå äggula
Red deer tartar with ”Västerbotten” cheese crème, wild garlic, pickled chanterelles and egg yolk

195:-

Trattkantarellsoppa med tryffel och surdegsbröd
Autumn chanterelle soup with truffles and sourdough bread

165:-

Tångrom med vispad smetana, finskuren rödlök och smörstekt brioche (Går att få vegansk)
Seaweed roe with butterfried brioche, smetana and red onion

145:-

Vegansk ”sillbricka”
Vegan ”herring platter”

125:- / 165:-

 

Varmrätter/Mains

TT/MEAT
  

Biff Rydberg med rå äggula, Ullas senap samt senapsgrädde
Beef Rydberg: diced and fried fillet of sirloin with fried potatoes and onion, egg yolk, mustard and mustard cream

325:-

Mörbakad gödkalvrostbiff med trattkantarellsås, Hasselbackspotatis och rönnbärsgelé
Baked roast beef of veal with chanterelle sauce, ”Hasselback” potatoes and rowanberry jelly

295:-

Oxfilé ”Rossini” med anklever, tryffelsky och potatisterrin
Fillet of beef Rossini style with foie gras, truffle gravy and potato terrine

385:-

Rosastekt hjortstek med vitlökssmör, bakad tomat, baconlindade haricot verts och råstekt potatis
Roast of deer with garlic butter, baked tomato, haricot verts, pork and fried raw potatoes 

335:-

Råbiff på kronhjort med Västerbottenkräm. ramslökskapris, picklade kantareller, rå äggula, liten sidosallad och pommes frites
Red deer tartar with ”Västerbotten” cheese crème, wild garlic, pickled chanterelles, egg yolk, small side salad and french fries

265:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré 
Meatballs with cream sauce, lingonberries, pickled cucumber och potato purée

195:- 

FISK

Smörstekt rödtungafilé ”Grenoble” med kapris, rödbetor och brynt smör
Butterfried fillet of sole ”Grenoble” with capers, beetroots and browned butter

325:-

Parmesangratinerade gäddqueneller med champagnesås, sauterad spenat och kokt potatis
Parmesan gratinated pike quenelles with champagne sauce, sautéed spinach and potatoes

275:-

Ulla Winbladhs fiskgryta med skummig skaldjurssås
Casserole of fish Ulla Winbladh style served with shellfish sauce

225:-

Bellmans stekta strömming med potatispuré, rårörda lingon samt skirat smör 
Bellmans Baltic herring with potato purée, lingonberries and melted butter 

175:- 

Roslagens strömmingslåda med kokt potatis
Roslagens baked baltic herring

175:-

VEGETARISKT

 

Vegetariska biffar med kantarellsås, kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon (Vegansk)
Vegan burgers with mushroom sauce, potatoes, lingonberries and pickled cucumber

215:-

Käsespätzle med friterad lök och höstsallad
Spätzle with emmental cheese, deep fried onion and autumn salad

215 :-

 

SALLAD

Ullas sallad med varmrökt lax, rödbetor, quinoa och citronkräm
Smoked salmon salad with beetroots, quinoa and lemon crème

225:-

Gratinerad chèvreost på smörstekt toast med machesallad, valnötter, ruccola, färska fikon och honungsvinegrette
Gratinated goat cheese on butterfried toast with salad, walnuts, ruccola, figs and honey vinaigrette 

Halv 155:-/ Hel 225 :-

 

DESSERT

Chokladfondant med hjortronglass, myltade hjortron och mandelflarn
Chocolate fondant with cloudberry ice cream, sweetened cloudberries, and almond crisp
 125:-

Vit choklad och havtornsmousse med havreflarn
White chocolate and buckthorne mousse with oat crisp
 135:-

Glass och sorbetcoupe serveras med rårörda bär
Variety of sorbets and ice cream with berries

105:-

Husets Oscar II tårta
Oscar II cake

115:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 

110:-

Säsongens paj med vaniljsås
Pie of the season with vanilla custard

120:-

7 sorters kakor
Assortment of cookies

65:-

Ullas chokladtryffel
Chocolate truffle

35:-

Vegangodis
Vegan candy

60:-