Á la carte

Förrätter/Starters

Tångrom med vispad smetana, finskuren rödlök och smörstekt brioche (Går att få vegansk)
Seaweed roe with butterfried brioche, smetana and red onion

145:-

Vegansk ”sillbricka”
Vegan ”herring platter”

125:- / 165:-

Kalixlöjrom 40 gr med vispad smetana, finskuren rödlök och smörstekt brioche

Swedish bleak roe 40 gr with butterfried brioche, smetana and red onion

275:-

Ulla Winbladhs sill- och strömmingbricka
Ulla Winbladhs herring plate

155:- / 215:-

Gravad lax med hovmästarsås och smörstekt toast
Marinated salmon with mustard sauce and butter fried toast

165:-

Ullas toast skagen med löjrom
Toast skagen with bleak roe

175:- / 225:-

Gåsleverterrin med inkokta rabarber, hasselnötter och smörstekt nötbröd
Goose liver terrine with preserved rubarb, hazelnuts and butter fried nut bread

195:-

Kalvcarpaccio med citronkräm, friterad kapris, polkabetor samt färska örter
Veal carpaccio with lemon cream, deep fried capers,beet polka and fresh herbs

175:-

 

Varmrätter/Mains

TT/MEAT
  

Biff Rydberg med rå äggula, Ullas senap samt senapsgrädde
Beef Rydberg: diced and fried fillet of sirloin with fried potatoes and onion, egg yolk, mustard and mustard cream

320:-

Smörstekt majskycklingbröst med tryffelkräm, syrad rödlök och rostad amandinepotatis
Butter fried breast of chicken with truffles crème, pickled red onions and roasted potatoes

275:-

Grillad ryggbiff med dragonkräm, rödvinssky, trädgårdssallad och pommes frites
Grilled sirloin steak with tarragon créme, red wine gravy, garden salad and french fries

335:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré 
Meatballs with cream sauce, lingonberries, pickled cucumber och potato purée

175:- 

FISK

Grillad fjällröding med ört- och citronsmör, samt en ljummen sallad på sommarprimörer och färsk potatis
Grilled fillet of char with herb- and lemon butter and lukewarm salad with new vegetables and new potatoes

295:-

Smörstekt piggvarfilé med sommarkantareller, champagnesås och kokt färskpotatis
Butterfried fillet of turbot with summer chantarelles, champagne sauce and boiled potatoes

425:-

Pocherad torskrygg från Lofoten med brynt smör, ägg, räkor och riven pepparrot
Poached cod with browned butter, egg, shrimps and horseradish

335:-

Lenrimmad lax med dillstuvad potatis
Lightly salted salmon with dill-creamed potatoes

215:-

Ulla Winbladhs fiskgryta med skummig skaldjurssås
Casserole of fish Ulla Winbladh style served with shellfish sauce

205:-

Bellmans stekta strömming med potatispuré, rårörda lingon samt skirat smör 
Bellmans Baltic herring with potato purée, lingonberries and melted butter 

165:- 

Roslagens strömmingslåda med kokt potatis
Roslagens baked baltic herring

165:-

VEGETARISKT

 

Vegetariska biffar med kantarellsås, kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon (Vegansk)
Vegan burgers with mushroom sauce, potatoes, lingonberries and pickled cucumber

215:-

Gratinerad chèvreost med picklade betor, machesallad, rostade mandlar, ruccola och honungsvinegrette
Gratinated goat cheese with pickled beets, salad, ruccola, roasted almonds and honey vinaigrette

 Halv 155:- / Hel 225 :-

 

SALLAD

Caesarsallad med majskycklingbröst, bacon, parmesanost och krutonger
Caesar salad with chicken, bacon, parmesan cheese and croutons

225:-

Räksallad med ägg, avokado, krutonger och Rhode Island
Shrimp salad with eggs, avocado, croutons and Rhode Island dressing

225:-

 

Desserter

Nötnougatmousse med bakad vit choklad samt vispgrädde
Nougat mousse with baked white chocolate and wipped cream

110.-

Smultronparfait med sommarbär och drömsmulor
Wild strawberries with summer berries and crumbs

135:-

Glass och sorbetcoupe serveras med rårörda bär
Variety of sorbets and ice cream with berries

105:-

Husets Oscar II tårta
Oscar II cake

115:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée 

110:-

Säsongens paj med vaniljsås
Pie of the season with vanilla sauce

120:-

7 sorters kakor
Assortment of cookies

65:-

Ullas chokladtryffel
Chocolate truffle

35:-

Vegangodis
Vegan candy

60:-