Calendar

Välkommen att fira Sveriges alldeles egen dag med oss på Kungliga Djurgården. Vår köksmästare har specialkomponerat en traditionsenlig meny som hyllar de svenska smakerna dagen till ära. Heja Sverige! Se meny här. 

 

Vill du fira en sagolik midsommar utan att lämna stan? Vi erbjuder vår traditionsenliga midsommarmeny som serveras från klockan 11:30. På menyn finns lerpottasill, fläskfilé och givetvis den obiligatoriska jordgubbstårtan med vispgrädde. Du välkomnas varmt av midsommarglad personal med handbundna blomsterkransar under den lövade portalen.

Oktoberfesten är en gammal tysk tradition som firades för första gången 1810 för att hedra den bayerske kronprinsens trolovning. På Ulla uppmärksammar vi denna, Tysklands största folkfest, genom en gastronomisk tribute till allt gott som är tyskt. 

Fars dag infaller den andra söndagen i november och har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en viss mrs John Bruce Dodd i USA. Hon ville hylla sin far som var änkling, och som ensam hade fostrat sju barn. Fars dag kom till Sverige 1931, med mors dag som kommersiell förebild.

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag severas svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som efterrätt. Denna meny skapades av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.

På Ulla Winbladh bjuder vi på en upplevelse som är långt mycket större än de hemlagade delikatesserna på julbordet. För oss är den stämningsfyllda inramningen lika viktig som att det finns 23 sorters sill, nybakat vörtbröd, perfekt tempererat dopp i grytan, knäckig knäck och minst 12 olika nubbesorter. Hit är också barn i alla åldrar alltid välkomna. Sittningstider och priser:

Det blir inte mer romantiskt än i ett varmt och ombonat värdshus i kungens nationalpark. 

Välkommen till en gastronomisk festival helt tillägnad säsongens finaste råvara: skrei - norsk torsk när den är som bäst. 
  

Fira in den ljusgröna årstiden på Ulla Winbladh med vårens ädlaste primörer och råvaror. Välkommen att fira en god och glad påsk med utsikt över Djurgårdens knoppande träd och blommor. 

Hedra sin fader och sin moder bör man självklart göra året om. Men varför inte ta tillfället i akt och skämma bort lilla mamma lite extra med köksmästarens utsökta meny?

OBS: Mors Dag är en av de dagar på året då vi är som mest välbesökta, boka i tid för att säkerställa ett bord.