Calendar

Kräftskivan är tillsammans med midsommar förmodligen den svenskaste av traditioner. På 1800-talet, när nationalromantiken stod i full blom, tog man farväl av sommaren med kräftor på verandor och i bersåer runtom i landet. Så småningom blev det allt populärare att ställa till med kräftkalas.

Den 10 oktober kan du besöka Bourgogne på Djurgården. Då dedikerar vi nämligen en hel kväll åt denna sagolika region i Frankrike. Vi har bjudit in en av Sveriges främsta sommelierer - Christian Lindgren - som kommer att lotsa dig genom vinerna och regionen.

Den här veckan är en gastronomisk hyllning till allt gott som är tyskt. Meny presenteras inom kort. 

Mörbakad, kokt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 

Menyn serveras 18-29 oktober

Förrättter

Välkommen till en härlig höstkväll på wärdshuset då vi i samarbete med importören Gullberg By Stockwine kommer att förflytta era smaklökar till den glödheta vinregionen Piemonte i Italien.

Wärdshuset Ulla Winbladh är det perfekta stället att skämma bort alla rara fäder lite extra. 
Årets Fars dags-meny bjuder på följande:
Öjebyröra med kräftskjärtar, västerbottenost, kummin, sikrom samt smörstekt bröd
Oxfile provençale  med  baconlindad haricot vertes, vitlökssmör, bakad tomat, potatiskaka och rödvinssky

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag severas svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som efterrätt. Denna meny skapades av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.

På Ulla Winbladh bjuder vi på en upplevelse som är långt mycket större än de hemlagade delikatesserna på julbordet. För oss är den stämningsfyllda inramningen lika viktig som att det finns 23 sorters sill, nybakat vörtbröd, perfekt tempererat dopp i grytan, knäckig knäck och minst 12 olika nubbesorter. Hit är också barn i alla åldrar alltid välkomna. Sittningstider och priser:

Det blir inte mer romantiskt än i ett varmt och ombonat värdshus i kungens nationalpark. 

Välkommen till en gastronomisk festival helt tillägnad säsongens finaste råvara: skrei - norsk torsk när den är som bäst.