Calendar

Mörbakad, kokt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 

Menyn serveras 18-29 oktober

Förrättter

Välkommen till en härlig höstkväll på wärdshuset då vi i samarbete med importören Gullberg By Stockwine kommer att förflytta era smaklökar till den glödheta vinregionen Piemonte i Italien. Vår köksmästare Magnus Blomgren och hans duktiga kockar har specialkomponerat en meny som ytterligare förhöjer de utsökta vinerna från denna norditalienska region. Viva Italia!

Wärdshuset Ulla Winbladh är det perfekta stället att skämma bort alla rara fäder lite extra. 
Årets Fars dags-meny bjuder på följande:
Öjebyröra med kräftskjärtar, västerbottenost, kummin, sikrom samt smörstekt bröd
Oxfile provençale  med  baconlindad haricot vertes, vitlökssmör, bakad tomat, potatiskaka och rödvinssky

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som dessert. Menyn skapades ursprungligen av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.

På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken. 

Fira in det nya året på Kungliga Djurgården med klassisk Sylvester-supé, endast ett stenkast från händelsernas centrum. Du som önskar fortsätta festligheterna efteråt har inte långt till Skansen för att lyssna på nyårstal och klockor som ringer från första parkett.

 

Det blir inte mer romantiskt än i ett varmt och ombonat värdshus i kungens nationalpark. 

Välkommen till en gastronomisk festival helt tillägnad säsongens finaste råvara: skrei - norsk torsk när den är som bäst. 
  

Fira in den ljusgröna årstiden på Ulla Winbladh med vårens ädlaste primörer och råvaror. Välkommen att fira en god och glad påsk med utsikt över Djurgårdens knoppande träd och blommor. 

Hedra sin fader och sin moder bör man självklart göra året om. Men varför inte ta tillfället i akt och skämma bort lilla mamma lite extra med köksmästarens utsökta meny?

OBS: Mors Dag är en av de dagar på året då vi är som mest välbesökta, boka i tid för att säkerställa ett bord.