Älgveckor 2019

Älgveckan 16-27 Oktober 2019

Mörbakad, rökt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 
   

Förrätter – Starters
Cognacsgravat älginnanlår med Västerbottenkräm, jordärtskocka och lingon
Cognac marinated elk with Västerbotten cheese cream, Jerusalem artichoke and lingon berries
195 Kr
 
Rökt älgsteksröra med löjrom och smörstekt mummsbröd
Smoked elk with bleak roe served with butter fried dark bread
 175 kr

 Varmrätter – Main

Älglövbiff med riven pepparrot, äggula, rödvinssky och potatispuré
Elk minute steak with horseradish, egg yolk, red wine gravy and potatoe purée
315 kr
   

Älggryta med trattkantareller, hasselbackspotatis och rönnbärsgelé
Elk stew with funnel chanterelle, jacked potatoes and rowan berries jelly
 275kr

Jägarbiff på älg med Karl-Johansvampsås, Västerbottenpuré och rårörda lingon
Hunters stek of elk with mushroom sauce, Västerbotten cheese purée and lingonberries
 255 Kr

Dessert

Varma hjortron med kardemummaparfait
Warm cloud berries with cardamom parfait
 145 kr

Stekt kanelbulle med romrussinglass
Fried cinnamon bun with  rhum raisins ice cream
 115 kr