Dagens meny

Fredag 23 April 2021

Förrätt / Starters
Nässelsoppa med pocherat ägg och kallrökt lax
Nettle soup with poached egg and smoked salmon
1/2 165:-     1/1 235:-

Ullas skaldjurspaté med örtagårdssås, citron och picklad rödlök
Ullas sea food paté with herb cream sauce, lemon and pickled red onion
1/2 175:-      1/1 235:-

Varmrätt / Main course
Wallenbergare med gröna ärtor, brynt smör, potatispuré och rårörda lingon
Veal pattie Wallenbergs style with peas, potatoe purée and lingonberries
 250:-

Pocherad laxfilé med ansjovisgrädde, smörslungade sockerärtor och kokt potatis
Poached salmon anchovie sauce, sugar sanps and potatoes
 275:-

Risotto på grön och vit sparris med Västerbottenost och riven sommartryffel
Risotto with green and white aspargus, Västerbotten cheese and summer truffle
 265:-

Smörstekt rödtungsfilé med brynt mandelsmör, grön sparris och kokt potatis
Butter fried witch with browned almond butter, green aspargus and potatoes
 325:-

Oxfilémedaljonger med grillade vårprimörer,
café de Parissmör, rödvinssky och pommes
Panfried tenderloin with grilled spring vegetables, 
café de Paris butter, red wine gravy and french fries
 365:-

Lammgryta Provencale med ramslök och potatispuré
Lamb stew with wild garlic and potatoe purée
 245:-

Efterrätt / Dessert

Ullas swiss med choklad- och bananglass, krossade maränger, chokladsås och lättvispad grädde
Ullas swiss with chocolate- and banan ice cream, meringue, chocolate sauce and whipped cream
 120:- 

Vaniljparfait med hallomkompott och små mazariner
Vanilla parfait with rasberry compote and small almond cake
 120:-

Utöver dagens meny serverar vi vår á la carte meny hela dagen