Á la carte

Förrätter/Starters

Löjrom från Kalix 40g med picklad rödlök och smetana serveras med smörstekt toast
Swedish bleak roe 40g with pickled red onion and smetana served with butter fried toast
 325:-

Ulla Winbladhs sill- och strömmingsbricka
Ulla Winbladhs herring plate
155:- / 225:-

Gravad lax med hovmästarsås och smörstekt toast
Marinated salmon with mustard sauce and butter fried toast
 165:-

Ullas toast skagen med löjrom
Toast skagen with bleak roe
185:- / 255:-

Carpaccio på kronhjort med picklade kantareller, västerbottenostkräm, tunnbröd, ramslökskapris och vattenkrasse
Carpaccio on red deer with pickled chantarells, cheese cream, wild onion capers and water cress
 195:-

Tångrom med vispad smetana, picklad rödlök och smörstekt brioche (Går att få vegansk)
Seaweed roe with butterfried brioche, smetana and pickled red onion
 145:-

Ullas gubbröra på mumsbröd med brynt smör
Boiled, chopped eggs with anchovies and onions on dark bread with browned butter
 165:- 

Gåsleverterrin med päronkompott, rostade hasselnötter och smörstekt brioche
Fois grais with compote of pears, roasted hazel nuts and brioche
225:-                                 

Varmrätter / Main

Kött / Meat

Biff Rydberg med rå äggula, Ullas senap samt senapsgrädde
Beef Rydberg: diced and fried fillet of sirloin with fried potatoes and onion, egg yolk, mustard and mustard cream
 345:-

Rödvinsbrässerad oxkind med smörstekta kantareller, Västerbottenpuré och hyvlad hösttryffel
Red wine braised cheek of beef with chantarelles, cheese purée and autumn tryffle
 295:-

Rosastekt svenskt kronhjortsinnanlår, friterad bräss, puré på jordärtskocka, rödvinssky, potatispuré och picklade tranbär 
Fried red deer with deep fried sweetbread, Jerusalem artichoke purée, red wine gravy, potatoe purée and pickled cranberries
 365:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré
Meatballs with cream sauce, lingonberries, pickled cucumber och potato purée
 205:-

Fisk / Fish

Ulla Winbladhs fiskgryta med skummig skaldjurssås
Casserole of fish Ulla Winbladh style served with shellfish sauce
 245:-

Pocherad Lofotentorskrygg med räkor, ägg, pepparrot, citron och brynt smör
Poached cod with prawns, egg, horseradish,lemon and browned butter
 365:-

Smörstekt bergtungafilé med sandefjordsås, löjrom från Bottenviken, smörslungade sockerärtor & kokt potatis
Butter fried fillet of lemon sole with sauce sandefjord,Swedish bleak roe, buttered sugar peas and boiled potatoes
 345:-

Bellmans stekta strömming med potatispuré, lingon och skirat smör
Bellmans baltic herring with potatoe purée, lingonberries and melted butter
 185:-

Roslagens Strömmingslåda
Oven baked baltic herring with cream, anchovies, caviar and dill 
 185:-

Sallad

Sallad med varmrökt lax, rostade rotfrukter, matvete, kokt ägg, frön samt basilika- och rostad vitlökskräm
Salad with smoked salmon, roasted root vegetables, wheat berry, boiled egg and seed served with basil- and roasted garlic cream
 255:-

Ullas Chèvre chaud med spenat, och betor samt honungsrostade valnötter
Chèvre chaud with spinach,  beets and honey roasted walnuts
165:- / 235:-

 

Desserter

Crème Brûlée
Crème Brûlée  
 115:-

Chokladfondant med blåbärsglass, bakad vit choklad och vispad grädde
Chocolate fondant with blue berry ice cream, baked white chocolate and whipped cream
 115:-

Ullas chokladtryffel
Chocolate truffle
 35:-

1 kula glass eller sorbet
1 scoop of ice cream or sorbet
 45:-

Lingonparfait med kardemumma, drömsmulor och kolasås
Lingonberry parfait with cardamon, cookie crumbles and caramel sauce
 125:-

Veckans ost
Cheese of the week
Dagspris / Daily price

Mazarinkaka med myltade hjortron och vaniljglass
Almond cake with cloudberries and vanilla ice cream​
 125:-