Calendar

Kräftskivan är tillsammans med midsommar förmodligen den svenskaste av traditioner. Vi är ju, som alla vet, svaga för traditioner varför du är mer än välkommen att fira en kräftskiva utöver det vanliga med oss.

Den här veckan är en gastronomisk hyllning till allt gott som är tyskt. Inspirationen är delvis hämtad från Tysklands traditonella oktoberfest och på menyn finner du följaktligen klassiker som wienerschnitzel, schweinhaxe, spätzle och apfelstrudel (bland mycket annat). 

Förrätter

Mörbakad, rökt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 

Förrättter

Cognacsgravad älgcarpaccio  med västerbottenkräm, ramslökskapris och machesallad 195 Kr

Fars dag infaller den andra söndagen i november och har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en viss mrs John Bruce Dodd i USA. Hon ville hylla sin far som var änkling, och som ensam hade fostrat sju barn. Fars dag kom till Sverige 1931, med mors dag som kommersiell förebild.

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som dessert. Menyn skapades ursprungligen av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.

På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken. 

Fira in det nya året på Kungliga Djurgården med klassisk Sylvester-supé, endast ett stenkast från händelsernas centrum. Du som önskar fortsätta festligheterna efteråt har inte långt till Skansen för att lyssna på nyårstal och klockor som ringer från första parkett.

Ärets nyårsmeny

Fira in den ljusgröna årstiden på Ulla Winbladh med vårens ädlaste primörer och råvaror. Nytt för i år är att vi dukar fram en härlig buffé med påskens alla delikatesser. Välkommen att fira en god och glad påsk med utsikt över Djurgårdens knoppande träd och blommor. 

Hedra sin fader och sin moder bör man självklart göra året om. Men varför inte ta tillfället i akt och skämma bort lilla mamma lite extra med köksmästarens utsökta meny?

OBS: Mors Dag är en av de dagar på året då vi är som mest välbesökta, boka i tid för att säkerställa ett bord. 

Välkommen att fira Sveriges alldeles egen dag med oss på Kungliga Djurgården. Vår köksmästare specialkomponerar en traditionsenlig meny som hyllar de svenska smakerna dagen till ära. Heja Sverige!