Calendar

Hedra sin fader och sin moder bör man självklart göra året om. Men varför inte ta tillfället i akt och skämma bort lilla mamma lite extra med köksmästarens utsökta meny?

OBS: Mors Dag är en av de dagar på året då vi är som mest välbesökta, boka i tid för att säkerställa ett bord. 

Välkommen att fira Sveriges alldeles egen dag med oss på Kungliga Djurgården. Vår köksmästare specialkomponerar en traditionsenlig meny som hyllar de svenska smakerna dagen till ära. Heja Sverige! 

 

Vill du fira en sagolik midsommar utan att lämna stan? Vi erbjuder vår traditionsenliga midsommarmeny som serveras från klockan 11:30. På menyn finns lerpottasill, fläskfilé och givetvis den obiligatoriska jordgubbstårtan med vispgrädde. Du välkomnas varmt av midsommarglad personal med handbundna blomsterkransar under den lövade portalen. 

 

Kräftskivan är tillsammans med midsommar förmodligen den svenskaste av traditioner. På 1800-talet, när nationalromantiken stod i full blom, tog man farväl av sommaren med kräftor på verandor och i bersåer runtom i landet. Så småningom blev det allt populärare att ställa till med kräftkalas.

Fars dag infaller den andra söndagen i november och har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en viss mrs John Bruce Dodd i USA. Hon ville hylla sin far som var änkling, och som ensam hade fostrat sju barn. Fars dag kom till Sverige 1931, med mors dag som kommersiell förebild.

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som dessert. Menyn skapades ursprungligen av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.

Fira in den ljusgröna årstiden på Ulla Winbladh med vårens ädlaste primörer och råvaror. Nytt för i år är att vi dukar fram en härlig buffé med påskens alla delikatesser. Välkommen att fira en god och glad påsk med utsikt över Djurgårdens knoppande träd och blommor.