Calendar

Den här veckan är en gastronomisk hyllning till allt gott som är tyskt. Inspirationen är delvis hämtad från Tysklands traditonella oktoberfest och på menyn finner du följaktligen klassiker som wienerschnitzel, schweinhaxe, spätzle och apfelstrudel (bland mycket annat). 

Förrätter

Mörbakad, rökt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 

Förrättter

Cognacsgravad älgcarpaccio  med västerbottenkräm, ramslökskapris och machesallad 195 Kr

Fars dag infaller den andra söndagen i november och har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en viss mrs John Bruce Dodd i USA. Hon ville hylla sin far som var änkling, och som ensam hade fostrat sju barn. Fars dag kom till Sverige 1931, med mors dag som kommersiell förebild.

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som dessert. Menyn skapades ursprungligen av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.

Fira in det nya året på Kungliga Djurgården med klassisk Sylvester-supé, endast ett stenkast från händelsernas centrum. Du som önskar fortsätta festligheterna efteråt har inte långt till Skansen för att lyssna på nyårstal och klockor som ringer från första parkett.

Ärets nyårsmeny

På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken.