Calendar

Det blir inte mer romantiskt än i ett varmt och ombonat värdshus i kungens nationalpark. Fira kärleken med köksmästarens specialkomponerade meny:

Förrätt
 Ullas Hummersoppa

Varmrätt
Rosastekt kalvfilé med västerbottensmör, potatiskaka, gröna bönor och timjansky

Från och med lördagen 27 april kommer du äntligen att kunna njuta av kombinationen frisk vårluft, fågelkvitter och utsökt mat då vi öppnar vår uteservering. Nytt för i år är vår härliga utomhuslounge där man kan koppla av under trädtopparna med något gott att dricka.  

Fira in den ljusgröna årstiden på Ulla Winbladh med vårens ädlaste primörer och råvaror. Vi upprepar fjolårets succé och dukar fram en härlig buffé med påskens alla delikatesser. Välkommen att ra en god och glad påsk med utsikt över Djurgårdens knoppande träd och blommor.

Hedra sin fader och sin moder bör man självklart göra året om. Men varför inte ta tillfället i akt och skämma bort lilla mamma lite extra med köksmästarens utsökta meny?

OBS: Mors Dag är en av de dagar på året då vi är som mest välbesökta, boka i tid för att säkerställa ett bord. 

Välkommen att fira Sveriges alldeles egen dag med oss på Kungliga Djurgården. Vår köksmästare specialkomponerar en traditionsenlig meny som hyllar de svenska smakerna dagen till ära. Heja Sverige! 

 

Vill du fira en sagolik midsommar utan att lämna stan? Vi erbjuder vår traditionsenliga midsommarmeny som serveras från klockan 11:30. På menyn finns lerpottasill, fläskfilé och givetvis den obiligatoriska jordgubbstårtan med vispgrädde. Du välkomnas varmt av midsommarglad personal med handbundna blomsterkransar under den lövade portalen. 

 

Kräftskivan är tillsammans med midsommar förmodligen den svenskaste av traditioner. Vi är ju, som alla vet, svaga för traditioner varför du är mer än välkommen att fira en kräftskiva utöver det vanliga med oss.

Mörbakad, rökt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 

 

 

Fars dag infaller den andra söndagen i november och har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en viss mrs John Bruce Dodd i USA. Hon ville hylla sin far som var änkling, och som ensam hade fostrat sju barn. Fars dag kom till Sverige 1931, med mors dag som kommersiell förebild.

Martinsdagen firades ursprungligen inför den 40 dagar långa fastetiden som sträckte sig fram till jul. På en klassisk gåsamiddag serveras svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som dessert. Menyn skapades ursprungligen av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet.