16-27 oktober Älgveckor

Mörbakad, rökt eller cognacsgravad - hur vill du ha din älg? Under våra älgveckor tar vi älgsteken till nya, oanade höjder. Välkommen att njuta av höstens kungliga smaker i ombonad värdshusmiljö. 

Älgveckan 16-27 Oktober 2019
  

Förrätter – Starters
Cognacsgravat älginnanlår med Västerbottenkräm, jordärtskocka och lingon
Cognac marinated elk with Västerbotten cheese cream, Jerusalem artichoke and lingon berries
195 Kr
  

Rökt älgsteksröra med löjrom och smörstekt mummsbröd

Smoked elk with bleak roe served with butter fried dark bread

175 kr

 

Varmrätter – Main

Älglövbiff med riven pepparrot, äggula, rödvinssky och potatispuré

Elk minute steak with horseradish, egg yolk, red wine gravy and potatoe purée

315 kr
  

Älggryta med trattkantareller, hasselbackspotatis och rönnbärsgelé

Elk stew with funnel chanterelle, jacked potatoes and rowan berries jelly

275kr
  

Jägarbiff på älg med Karl-Johansvampsås, Västerbottenpuré och rårörda lingon

Hunters stek of elk with mushroom sauce, Västerbotten cheese purée and lingonberries

255 Kr

 

Dessert

Varma hjortron med kardemummaparfait

Warm cloud berries with cardamom parfait

145 kr
  

Stekt kanelbulle med romrussinglass

Fried cinnamon bun with  rhum raisins ice cream

115 kr

 

 

Rosendalsvägen 8, 115 21 STOCKHOLM, +46 8 534 89 701, info@ullawinbladh.se