Á la carte

Förrätter/Starters

Löjrom från bottenviken 40g med finskuren rödlök och smetana serveras med smörstekt toast
Swedish bleak roe 40g with red onion and smetana served with butter fried toast
 315:-

Ulla Winbladhs sill- och strömmingsbricka
Ulla Winbladhs herring plate
155:- / 215:-

Gravad lax med hovmästarsås och smörstekt toast
Marinated salmon with mustard sauce and butter fried toast
 165:-

Ullas toast skagen med löjrom
Toast skagen with bleak roe
185:- / 245:-

Gåsleverterrin med inlagda rabarber och brioche
Goose liver terrine with rhubarb and brioche
215:-

Tångrom med vispad smetana, syrad rödlök och smörstekt brioche (Går att få vegansk)
Seaweed roe with butterfried brioche, smetana and red onion
 145:-

Förrättssallad
Green salad
 95:-

Tartar på kikärtor och rödbetor med persiljekräm,
lökringar och kapris (Vegansk )
Chick pea and beetroot tartar served with parsley cream, onion rings and capers
 135:- 

Kronhjortstartar med rökt majonnäs, svamp och jordärtskocka
Venison tartar with smoked mayonnaise and mushrooms
185:-  / 265:- med pommes frites 

Vit sparris med hollandaise på brynt smör & riven tryffel
White asparagus with sauce hollandaise and grated truffle|
215:-
     
                                     

Varmrätter/Mains

Kött/Meat

Biff Rydberg med rå äggula, Ullas senap samt senapsgrädde
Beef Rydberg: diced and fried fillet of sirloin with fried potatoes and onion,
egg yolk, mustard and mustard cream

 345:-

Smörstekt gårdskycklingbröst med tryffelbakad spetskål och ramslöksveloté
Butter fried chicken breast with truffle baked cabbage and wild garlic veloté
 295:-

Köttbullar med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré
Meatballs with cream sauce, lingonberries, pickled cucumber och potato purée
 195:-

Grillad oxfilé med vitlökssmör, gröna bönor, schalottenlök och hasselbackspotatis
Grilled fillet of beef with garlic butter, green beans, shallots and ”hasselback” potatoes
 365:-

Fisk/Fish

Ulla Winbladhs fiskgryta med skummig skaldjurssås
Casserole of fish Ulla Winbladh style served with shellfish sauce
 245:-

Smörstekt gös med vit sparris, nässelsås och picklade senapsfrö
Butterfried pike-perch with white asparagus, nettle sauce and pickled mustard seeds
 355:- 

Pocherad torskrygg från Lofotenmed ägg, räkor, pepparrot och brynt smör
Poached fillet of cod with egg, shrimps, horseradish and browned butter
365:-

Bellmans stekta strömming med potatispuré, rårörda lingon samt skirat smör 
Bellmans Baltic herring with potato purée, lingonberries and melted butter
 185:-

Roslagens strömmingslåda med kokt potatis
Roslagens baked baltic herring
 185:-

Vegetariskt

Veganska biffar med skogssvampsås, kokt potatis, pressgurka och rårörda lingon
Vegan patties with mushroom sauce, potatoes,lingonberries and pickled cucumber
 215:-

Chevre chaud med betor och rostade frön
Chevre chaud with beets and roasted seeds
165:- / 255:-

Sallad

Sallad med handskalade räkor, kokt ägg, avokado och Rhode Island
Salad with shrimps, boiled egg, avocado and Rhode Island dressing
255:-
  

 

Desserter

Smultronparfait med bär och drömsmulor
Wild strawberries parfait with berries and crumbs
 120:-

Crème Brûlée
Crème Brûlée  
 115:-

Bakad mjölkchoklad, saltkolasås, krispig sockerkaka och grädde
Baked milk chocolate, salted fudge sauce, crispy spunch cake and cream
 120:-

Ullas chokladtryffel
Chocolate truffle
 35:-

Vegan ananassallad med kokosmousse och maräng
Vegan pinapple salad with cocos mousse and meringue
 105:-

1 kula glass eller sorbet
1 scoop of ice cream or sorbet
 45:-

Veckans ost
Cheese of the week
Dagspris / Daily price