Svenska smaktraditioner

När Nils Emil Ahlin, en av Sveriges mest kända och folkkära krögare, tog över Ulla Winbladh 1992 var det med ambitionen att lyfta husmanskosten till oanade höjder. Det gjorde han också. Nils Emil tog sedermera emot Konungens medalj för sitt arbete att bevara den svenska matkulturen. Det är i denna kulinariska tradition och anda som Ulla Winbladh fortfarande drivs, nu med vår köksmästare Magnus Blomgren i spetsen. 

För vår köksmästare Magnus spelar det ingen roll om man steker strömming eller tillagar en sjötunga med tryffel – det viktiga är bra råvaror, ett gott handlag och en  stor portion passion. Nytänkande eller teknik får aldrig komma före det mest grundläggande - att det ska smaka gott. 

Det dryftas med jämna mellanrum huruvida husmanskosten är trendig eller inte. Lite konstigt tycker vi eftersom husmanskosten inte är någon trend - den är en del av vår kultur. På Ulla Winbladh serverar vi klassisk svensk husmanskost när den är som bäst. Det är ingen uppgift vi tar lätt på, vi ser det som en viktig kulturgärning att förvalta de svenska smakerna.  Det enkla är oftast det geniala. Precis som svensk husmanskost.