Tysk vecka 2019

Tyska Vecka 18-29 september

I september erbjuder vi en specialkomponerad meny som är en gastronomisk hyllning till det tyska köket. Inspirationen är delvis hämtad från Tysklands traditonella oktoberfest och på menyn finner du följaktligen klassiker som wienerschnitzel, schweinhaxe, spätzle och apfelstrudel (bland mycket annat). 

Förrätter - Starters

Tyska charkuterier med Ullas senap och kumminkryddad pickles
German charcuterie with Ullas mustard and caraway spiced pickles
 155 kr

Kallrökt lax med rösti och pepparrot
Smoked salmon with rösti and horseraddish
 155 kr

Varmrätter - Main

Wienerschnitzel med kapris, ansjovis, citron, gröna ärtor och stek potatis
Wienerschnitzel with capers, anchovy, lemo, green peas and fried potatoes
 285 kr

Schnitzel Courdonbleu  med stekt potatis och rödvinssky 
Schnitzel Courdonbleu with fried potatoes and red wine gravy
 315 kr

Schweinshaxe med surkål och Ullas  senap
Schweinshaxe with sauerkraut and Ullas mustard
 255 kr

Spätzle med höstkantareller och västerbottenost
Spätzle with chantarelles and Västerbotten cheese
 210 Kr

Dessert

Varma körsbär med vaniljglass och rom
Warm cherrys with vanilla ice cream and rhum
 135 kr

Äppelstrudel med vispad grädde
Apfelstrudel with whipped cream
 125 kr